سخن روز: --- اشتباه کردن، اشتباه نیست، در اشتباه ماندن، اشتباه است. ( ناشناس) ---

از ما حمايت کنيد
به مهندسي جوش امتياز دهيد

ارسال پاسخ 
فرق کد و استاندارد
۱۳۹۱/۱/۹, ۰۱:۰۷ عصر
ارسال: #1
فرق کد و استاندارد
با درود فراوان
فرق بین کد و استاندارد و همچنین کاربرد هر کدام چیست؟

با تشکر
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
۱۳۹۱/۱/۱۲, ۰۸:۳۷ عصر
ارسال: #2
Re: فرق کد و استاندارد
کد که برگردان آن به فارسی آیین نامه است، دارای الزامات قانونی(force of law)است همانند آیین نامه 2800 زلزله در مبحث ساختمان که در صورت اجرا نشدن آن پایان کار ساختمان داده نمی شود. در واقع می توان کد را نوعی از قانون در نظر گرفت.
در ایالات متحده، AWS D1.1 یا ASME B & PVC از نمونه های پر کاربرد کدها هستند. اجرای استانداردها داوطلبانه است و تنها زمانی اجرای استاندارد الزامی می گردد که یا آن استاندارد به عنوان بخشی از یک قرارداد آمده باشد و یا به عنوان بخشی از یک دستور العمل قانونی ذکر گردد. يكي از معروف ترين کدها يعني ASME B & PVC که Sec. IX نیز بخشی از آن است داستانی تاریخی دارد و مربوط به انفجار بویلرها و تلفات انسانی بسیار زیاد آن بوده است. ( بین سالهای 1898 تا 1905 در ایالات متحده تعداد 3612 بویلر منفجر شد یعنی به طور میانگین روزی یک انفجار و در این حوادث حدود 7600 تن جان باختند) نخستین قوانین مربوط به طراحی بویلر در ایالت ماساچوست در سال 1907 نوشته و اجباری شد. Sec. I در 1914 منتشر گردید و به دنبال آن سایر بخشهای B & PVC منتشر شدند که Sec. IX در 1937 نخستین بار به عنوان بخشی از Sec. VIII و سپس در 1941 به صورت مستقل منتشر گردید. شایان گفتن است واژه های دیگری نظیر specification وguide وRP و ... نیز در کاربردهای مهندسی وجود دارند که می توانيد برای مطالعه بیشتر به مراجعی مانند AWS D1.1 CCRM یا AWS WHB-5 یا پیشگفتار Sec. IX مراجعه نمایيد.
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
۱۳۹۱/۱/۱۳, ۱۲:۵۴ صبح
ارسال: #3
Re: فرق کد و استاندارد
البته بایستی دقت داشت که کد (Code) فقط در ایالات متحده امریکا اجباری است و در سایر کشورها در صورتی که در قرارداد یا مراجع قانونی الزام نشده باشد همانند استاندارد رفتار می شود.

مدیر سایت مرجع بازرسی و کنترل کیفیت
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
مشاهده وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
۱۳۹۱/۱/۱۴, ۰۹:۰۶ صبح
ارسال: #4
Re: فرق کد و استاندارد
با سپاس فراوان از شما بخاطر پاسخ خوبتان،
این سئوال برای من مطرح شد که پس به چه چیزی استاندارد گفته میشود و ونمونه استانداردهای کاربردی چیست؟
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
۱۳۹۱/۱/۱۴, ۰۶:۴۸ عصر
ارسال: #5
Re: فرق کد و استاندارد
با سلام
ایا ترجمه فارسی استاندارد asme وجود دارد و چطوری میتوان انرا تهیه کرد؟
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
۱۳۹۱/۱/۱۴, ۱۰:۵۷ عصر
ارسال: #6
Re: فرق کد و استاندارد
با درود جناب takhtinejhad،
این دو پرسش شما از جمله پرسشهای پایه ای و پر اهمیت دنیای مهندسی هستند که خواه ناخواه هر مهندسی با آنها سروکار خواهد داشت.

استاندارد به مشخصات فنى و مدارک قابل دسترسى گفته مى شود که بر نتايج پذيرفته شده علم، فن وتجربه مبتنى بوده و با هدف ارتقاى بهره ورى جامعه، با همکارى و توافق ضمنى همه دست اندرکاران تهيه و توسط نهادى معتبر به تصويب رسيده باشد. اين ملاکهاى مشخص به عنوان معيار و مبنا براى مقايسه و ارزيابى کيفيت و کميت محصول و خدمات استفاده مى شوند. تعاريف ديگري نيز از استاندارد وجود دارد كه برخی از آنهاعبارتند از:
- استاندارد به معناي هر معيار و مقياسي است كه با آن بتوان كيفيت و كميت اموري را مورد سنجش قرارداد.
- استاندارد عبارت است از پيشنهاد و يا تعيين يك مجموعه از شرايط يا عوامل انتخاب شده، كه در اثر همكاري طرفهاي ذينفع يا در نتيجه اختيارات اشخاص مسؤل حاصل شده باشد.
- استاندارد يك راه حل دائمي براي يك مشكل تكراري است.
- استاندارد نتيجه كوششي است براي يكسان كردن مواردي كه از سوي مقامات ذيصلاح پذيرفته شده باشد.
- استاندارد نوشته ايست شامل مجوعه اي از شرايط كه بايد عملي شوند.
مفهوم استاندارد مربوط به ماقبل تاريخ است. اصولا" انسان بدون استاندارد نمي تواند بصورت اجتماعي زندگي كند. مصنوعات دست بشر نيز در هر دوره و زمان از نظر شكل، طرح، رنگ و ساير خصوصيات داراي نظم و استاندارد خاصي بوده اند و با پيشرفت دانش و تجربه انسان همواره هماهنگي داشته اند. در طول تاريخ، استاندارد تحولات زيادي را پشت سر گذارده است. در ابتدا بصورت استاندارد اندازه شناسي مطرح شده، بعد از آن به صورت استاندارد محصول طرح گرديده و سپس به استاندارد روش و سيستم رسيده است.
می توان استانداردها را به صورت زیر دسته بندی کرد:
الف – استانداردهاي كارخانه اي
اين استانداردها آنهايي هستند كه در حوزه يك كارخانه يا شركت اعتبار دارند. اين نوع استاندارد سطح فناوري كشور را نشان مي دهد. در اين استانداردها فعاليتهاي مختلف توليد، طراحي، آزمون، خدمات پس از فروش، پرسنل، خط مشي مديريت و .... مورد توجه قرار گرفته به طور كلي شكل و سيستم يك كارخانه را به صورت اصولي در مي آورند. استانداردهايي نظير جنرال الكتريك (GE )، ولوو (VOLVO )، فورد (FORD )، رنو (RENAULT ) و .... در اين رده جاي مي گيرند.
ب- استانداردهاي انجمني يا صنفي
شامل قراردادها و مستندات يك گروه كاري متخصص است كه حول يك محور صنعتي – فني و با هدف تبيين تعاريف مشخص و ايجاد يك زبان بين گروهي تدوين مي شود. رشد و توسعه اين نوع استاندارد بيشتر در كشور آمريكا ديده مي شود كه به لحاظ كيفيت بالا و تخصصي بودن مدارك اين گروه، مستندات آنها اعتبار جهاني پيدا كرده است. از جمله اين گروه مي توان به استانداردهاي انجمن آزمون و مواد آمريكا (ASTM )، انجمن مهندسان مكانيك آمريكا (ASME )، موسسه نفت آمريكا (API )، انجمن مهندسان خودرو (SAE ) و .... اشاره نمود.
اگر به قسمت بالاي مانيتور كامپيوترتان دقت كنيد حروف TCO را خواهيد ديد. اين حروف مخفف نام سوئدي "اتحاديه كارمندان حرفه اي سوئد" است كه بيش از 3 ميليون نفر عضو دارد. اعضاء TCO توجه خاصي به كاربرد كامپيوتر و وسايل جانبي آن داشته و استاندارد وضع شده را به نام خود TCO اعلام نموده اند. اكثر توليدكنندگان، اين استاندارد را مناسب تشخيص داده و مقررات آن را پذيرفته و به مورد اجراء در آورده اند. بطوريكه امروزه در كليه تبليغات مانيتور در آمريكا و اروپا، استاندارد TCO جزو ويژگيهاي اصلي مانيتور ذكر مي گردد. در حقيقت اين استاندارد را نيز مي توان استانداردي انجمني يا صنفي با گستره اي جهاني معرفي كرد.
پ – استانداردهاي ملي
شامل مستندات و مقررات كيفي، تعاريف، روشهاي آزمون و ... يك كشور در مورد محصولات خود يا محصولاتي است كه در آن كشور اجازه فروش پيدا مي كنند. اين گروه از استانداردها به وسيله موسسه استاندارد آن كشور كه مقام ذيصلاح براي كار شناخته شده است، تهيه مي شوند. در تدوين اين استاندارد ها تمامي طرفهاي ذينفع از قبيل توليد كننده ، مصرف كننده، اعضاي مراكز علمي و پژوهشي، تجاري، سازمانهاي دولتي و امثال آن شركت دارند. استانداردهاي ملي با توجه به شرايط مختلف مانند شرايط اقتصادي ، فني و غيره تدوين مي شوند. استانداردهاي ملي به دو دسته اجباري و تشويقي تقسيم مي شوند. استانداردهاي اجباري، استانداردهايي هستند كه در رابطه مستقيم با ايمني، بهداشت، محيط زيست و يا تجارت بوده و به طور قانوني از نظر اجرا، اجباري اعلام مي شوند. گاهي اين امر مي تواند با يك توافق بين المللي صورت گيرد مانند مقررات ترافيك و مبارزه با آلودگي محيط زيست.استانداردهاي تشويقي، استانداردهايي هستند كه توليد كننده با توجه به توان بالاي توليد و همچنين علاقمندي و موافقت خود تمايل به اجراي آن دارد. از جمله استانداردهاي ملي مي توان به استاندارد ملي ايران (ISIRI )، آمريكا (ANSI ) آلمان (DIN )، انگلستان (BSI ) و ... اشاره كرد.
ت – استانداردهاي منطقه اي
عوامل نظير موفقيت جغرافيايي، فرهنگ، سياست، روش توليد و مصرف و امثال آن برخي از كشورها را بر آن داشته است تا مشتركا" مبادرت به تدوين استانداردهاي منطقه اي نمايند. به عبارت ديگر مستندات و مدارك فني گروهي از كشورهاي همسايه به منظور بهره مندي از كيفيت مشترك و زبان عمومي در مكاتبات ، تجارت و تبادل كالا اين مجموعه استانداردها را تشكيل مي دهد. برخي از اين استانداردها عبارتند از استاندارد اروپا (EN) ، استاندارد كشورهاي عربي (ASMO )، استاندارد كشورهاي آفريقايي (ARSO ) و استاندارد كشورهاي آمريكايي (پان آمريكن) (COPANT )
ث – استانداردهاي بين المللي
امروزه روند رشد صنعت و تجارت و همچنين تحولات علمي و اجتماعي در جهان به گونه اي است كه كشورها را بيش از پيش به يكديگر نزديك مي كند و در اين راستا استانداردهاي بين المللي به جهت ايجاد هماهنگي، سهولت ارتباط و رفع مشكلات فني تدوين مي شوند. اين استاندارد ها حاصل توافق نظرات كارشناسان ذيربط كشورهاي عضو سازمان بين المللي استاندارد است. سازمانهاي بين المللي تدوين و نشر استانداردهاي بين المللي عبارتند از : سازمان بين المللي استاندارد (ISO ) كميسيون بين المللي الكتروتكنيك (IEC ) و كميسيون مقررات مواد غذايي(CAC ).
امروزه استانداردهای بین المللی اهمیت چشمگیری یافته اند و حتی موسسات پیشرو در امر استاندارد سازی نظیر ASTM یا ASME یا API، با ISO مشترکا اقدام به تدوین برخی استانداردها در کمیته های کاری مشترک می نمایند.
برای آشنایی بیشتر با هر کدام از استانداردها به وبسایت آنها مانند: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.astm.org">http://www.astm.org</a><!-- m --> <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.asme.org">http://www.asme.org</a><!-- m --> <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iso.ch">http://www.iso.ch</a><!-- m --> و ... مراجعه فرمایید.
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
۱۳۹۱/۱/۱۴, ۱۱:۲۱ عصر
ارسال: #7
Re: فرق کد و استاندارد
درود جناب desperadorain،
درباره ترجمه فارسی ASME پرسیده اید.
نخست آنکه همانگونه که در بند 3 قوانین انجمن آمده است بهتر بود پرسشتان را در قالب یک پست جدید مطرح می کردید.
اما نظر من: ترجمه یا برگردان یک متن، چه ادبی چه هنری چه فنی و... در تمام دنیا موافقان و مخالفان زیادی دارد و با چالشهای بسیاری روبروست. تا آنجایی که مخالفان ایتالیایی ترجمه اعتقاد دارند" ترجمه خیانت است" یا فرانسویها می گویند: "ترجمه مانند معشوق است. اگر زیبا باشد وفادار نیست و اگر وفادار باشد زیبا نیست" حال اگر این ترجمه مربوط به یک متن تخصصی باشد دشواری ها دوچندان می گردد و اگر شخصی بخواهد یک استاندارد چند صد صفحه ای را ترجمه کند، باید دارای دانش و بینش فراوانی باشد. به موارد پیش گفته، آشفتگی های بازار نشر تخصصی در کشور را هم بیفزایید تا دریابید یافتن ترجمه ای درست از یک استاندارد تا چه حد کیمیاست. نباید از یاد ببریم چه بسا ترجمه ی نادرست یک واژه فنی یا انتقال نادرست یک مفهوم، می تواند فاجعه بار باشد.
اگر در ابتدای راه هستید، پیشنهاد من استفاده از متن اصلی استاندارد و در کنار آن کمک گرفتن از کتابها و مراجعی است که درباره ی آن استاندارد نگاشته شده اند و به بررسی مفاهیم آن پرداخته اند. بی گمان با افزایش تجربه و نیز تمرین و ممارست می توانید بدون واسطه از استاندارد استفاده نمایید.
شرکت در دوره های آموزشی با موضوع آن استاندارد نیز می تواند بسیار یاری دهنده باشد.
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
۱۳۹۱/۱/۱۵, ۰۱:۴۱ عصر
ارسال: #8
Re: فرق کد و استاندارد
جناب آقای khodaparasti
سپاس فراوان بخاطر راهنمایی ارزنده شما
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
۱۳۹۳/۵/۵, ۰۲:۴۵ عصر
ارسال: #9
فرق کد و استاندارد
(۱۳۹۱/۱/۱۴ ۰۹:۰۶ صبح)takhtinejhad نوشته شده توسط: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
با سپاس فراوان از شما بخاطر پاسخ خوبتان،
این سئوال برای من مطرح شد که پس به چه چیزی استاندارد گفته میشود و ونمونه استانداردهای کاربردی چیست؟

خيلى ساده بگم يه عده ميشينن بر اساس تجربيات و تحقيقاتشون در رابطه با يه موضوع مشخص مثلا ساخت مخازن ذخيره سوخت يه سرى توصيه فنى تو قالب يه سند چاپ ميكنن كه به اون سند ميگن استاندارد در واقع استاندارد يه سري توصيه هست براى ارتقاع كيفيت.
حالا اگر توي يه منطقه مشخص ( مثلا استان فارس) مشخص بشه كه عدم رعايت توصيه هاي استاندارد باعث بروز خصارات مالي و جاني ميشه در اين صورت مراجع ذي صلاح تو اون منطقه بايد اون استاندارد رو به صورت اجباري در بيارن كه سرپيچي ازش نقض قانون محصوب ميشه. تو اين شرايط به اون متن كه ممكنه تو بوشهر بگن استاندارد تو فارس كد محصوب ميشه.
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
۱۳۹۳/۵/۹, ۰۶:۰۲ عصر
ارسال: #10
RE: فرق کد و استاندارد
تشکر از میثم عزیزم بسیار زیبا و رسا توضیح دادین
مشاهده وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ 


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 7 مهمان