ارزیابی شتابزده ای از دومین کنفرانس بین المللی بازرسی فنی و آزمونهای غیرمخرب(TINDT )

۳۰ مهر و ۱ آبان ۱۳۸۷ – تهران – ایران 

 

 

تهيه كننده گزارش: آقاي مهندس داريوش دانيالي

تهيه كننده گزارش:

 

آقاي مهندس داريوش دانيالي

   مهندس بين المللي جوش

 

 

 

 

 دومین کنفرانس بین المللی بازرسی فنی و آزمون غیرمخرب(TINDT ) در ساعت ۳۰/۸   روز ۳۰ مهرماه۱۳۸۷  آغاز گردید.

پس از سخنرانی های افتتاحیه  در ساعت ۱۰  ،  نمایشگاه جانبی کنفرانس افتتاح و مورد بازدید مدعوین قرار گرفت.

در ادامه  ، باتوجه به عدم حضور دوتن از سخنران کلیدی ( آقایانCharles J.Hellier  و   Hussain M.Sadekازآمریکا )( به دلیل آماده نشدن بموقع ویزا ) ، تغییراتی در برنامه اعلام شده ایجاد گردید و اولین سخنران کلیدی آقای دکتر نادر صفاری از انگلستان بود که پس از سخنرانی ایشان ، ارائه مقالات در دوسالن  1 و ۲ بطور همزمان آغاز گردید و همزمان با ارائه مقالات ، کارگاههای آموزشی نیزآغاز بکارنمودند.

در ساعت ۳۰/۱۳ بخش دوم مقالات  در روز اول ، با سخنرانی مهندس مرتضی جعفری ( عضو هیئت مدیره انجمن آزمایشهای غیر مخرب آمریکاASNT  ( بعنوان دومین سخنران کلیدی کنفرانس” با موضوع تشریح ساختار انجمن ASNT  ” آغاز گردید.

 از نکات ابتکاری مجریان کنفرانس برای نگهداشتن مدعوین تا آخرین لحظات کنفرانس ، اهداء جوایزی به قید قرعه به سه نفر از حاضرین در سالن ، درپایان هر روزکنفرانس بود که در نوع خود جالب توجه ،  بنظر می رسید.

ازدیگرسخنرانان کلیدی کنفرانس آقای دکتر امیر حسین کوکبی ( پدر جوشکاری ایران )  ،  با موضوع ” اهمیت آزمونهای مخرب در کنار آزمونهای غیر مخرب ” بود. در طول دو روز کنفرانس در مجموع ۴۰ مقاله و ۶ کارگاه آموزشی برقرار گردید.

هرچند حضور بزرگانی چون نادر صفاری و امیرحسین کوکبی اعتباری خاصی به کنفرانس بخشیده بود با اینهمه ، این امر  نتوانست مرهمی بر ضعف مقالات ارائه شده باشد.

دومین کنفرانس بین المللی بازرسی فنی و آزمون غیرمخرب(TINDT ) در مقایسه با اولین کنفرانس درای تفاوت های برجسته ای بود:

۱-  چیدمان کنفرانس دوم بویژه از نظر محل استقرار کانترپذیرش ، محل نمایشگاه و فضایی برای اطلاع رسانی حامیان نماشگاه ، به نظر ضعیف تر از کنفرانس اول بود.

۲-  مقالات ارائه شده در دومین کنفرانس از نظر کاربردی بودن و تجربی بودن تا حدودي ضعیف تر از کنفرانس اول بود و برخلاف انتظار ، تعداد قابل توجهي از مقالات تئوریک بوده و بیشتر به پایان نامه های دانشجویی شبیه بود تا مقالات علمی و پژوهشی با پشتوانه تجربی  با قابلیت کاربردی.

۳-   از دیگر تفاوتهای کنفرانس دوم در مقایسه با کنفرانس اول  می توان به حضور کم رنگ شرکت های فعال در زمینه بازرسی و آزمونهای غیر مخرب اشاره کرد.

از نکات جالب توجه و ازهشتمین اعجاب جهان که در کشور ما اتفاق افتاد ، همزمان شدن برگزاری دو سمینار در یک زمان در سطح کشور دریک زمینه مشترک بنام بازسی و آزمونهای غیرمخرب بوده است (دومین کنفرانس بین المللی بازرسی فنی و آزمون غیرمخرب۳۰ مهر و ۱ آبان ۱۳۸۷ – تهران – ایران  و  نهمين كنفرانس ملي جوش و بازرسي ايران ۱ آبان ۱۳۸۷ تا ۲ آبان ۱۳۸۷ – اصفهان – ایران )

که تاحدودی بر روی کیفیت هر دو کنفرانس تاثیر منفی گذاشت.

هرچند برگزاری کنفرانس ها و سمینارها در یک موضوع بیانگر اهمیت  جایگاه آن موضوع و پویایی و زنده بودن اهالی آن حرفه و تخصص تلقی می گردد اما بنظر می رسد که برگزاری این کنفرانس ها و سمینارها با فاصله زمانی بیشتر و ایجاد فرصت و زمان کافی برای محققین و پژوهشگران ، بر کیفیت و بار علمی این کنفرانس ها و سمینارها خواهد افزود.

در پایان این ارزیابی شتابزده  ،  امیدواریم که همه اهالی جوش ، بازرسی و آزمونهای غیرمخرب  با هم و درکنار هم   و با همدلی و همکاری متولیان اصلی این عرصه ، شاهد برگزاری کنفرانس ها و سمینارهای قوی و توانمند و شایسته جایگاه این علم ، حرفه و صنعت در کشورمان باشند. 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید